outdoor coaching

Outdoor coaching

Wat is outdoor coaching?

Mijn eerste blog schrijven, prima dacht ik. Maar waar ga ik het in hemelsnaam over hebben?

Ja over outdoor coaching natuurlijk. Maar wat dan specifiek? Zoals dat wel vaker gaat (typisch voor hooggevoeligen) je denkt er teveel en te lang over na. Inmiddels is het niet mijn eerste blog meer, maar toch de moeite van het delen waard.

Het kwam uiteindelijk op een dag vanzelf naar voren toen ik met iemand het had over coaching. Ze vroeg me: Hoe zorg je ervoor dat de mensen mij leren kennen? Pfff goeie vraag. Het lastige hieraan is, dat het voor een deel van het publiek nog altijd een taboe is, gecoacht worden. Of men schaamt zich ervoor om te vertellen dat je ‘bij een coach bent’. Waarom is het zelfs in deze tijd, met zoveel therapeuten en zoveel coaches nog steeds zo dat mensen zich ervoor schamen? Of men heeft niet de behoefte om met een coach te praten maar denken het zelf wel te kunnen oplossen! Zou kunnen, maar hoe lang wil je rond blijven lopen met iets wat aan je knaagt? Valkuil is tunnelvisie. En mijn mening is: twee mensen (coach en gecoachte) weten meer dan één.

Als je kijkt naar de laatste paar jaar is het wel meer in opkomst het begrip coach. Maar erop af stappen? Dat is andere koek. We kennen allemaal de ‘voetbalcoach’, ‘gewichtcoach’, ‘kindercoach’ of ‘loopbaancoach’. Net zoals zij een coach zijn om je talent te ontwikkelen op gebied van sport of gewicht, verdiep je ook eens in de outdoor coach. Die je, al wandelend in de natuur, helpt op emotioneel of passioneel vlak of wanneer je met een vraagt kampt waardoor je in een vicieuze cirkel blijft hangen, je helpt je weer persoonlijk te laten groeien en bloeien. Hiervoor worden tijdens de wandeling vele metaforen vanuit de natuur gebruikt. Op deze natuurlijke en speelse manier werken is precies wat een hooggevoelige vrouw nodig heeft. Geen gevoel van ‘moeten’. En het is nog leuk ook. Het wordt ook wel positieve persoonlijke begeleiding genoemd.

Daarnaast is het voor ons heel gewoon om, als je iets onder de lede hebt, je naar je tandarts, dokter of een of andere nagelspecialist gaat. In plaats van 1 keer per 3 weken nieuwe nagels kan je ook kiezen voor 1 of 2 keer per jaar een outdoor coach te bezoeken. Dan weliswaar geen nieuwe nagels, geen mooi strak kleurtje o.i.d. Maar meer zelfvertrouwen, beter in je vel, ontspannen en relaxed zijn! Te gek resultaat toch? En het voordeel is: dat je dit nu hebt ontwikkeld en dat het blijvend is, voor altijd, zolang je goed voor jezelf blijft zorgen!

Het is het besluit dat je neemt om toch die ene opleiding te gaan volgen, toch weer te gaan sporten of toch eens out of the box te springen. Het brengt je weer een stapje dichterbij een blij gevoel, geluk of meer energie in het toch al zo drukke leven van alledag.

Het moment dat ik er zelf van overtuigd was dat een coach bezoeken niet iets eenmaligs hoeft te zijn is toen ik van het woord ‘persoonlijke apk’ hoorde. Natuurlijk! Waarom niet alleen je auto naar de garage brengen, je kan zelf toch ook wel eens in de zoveel tijd een opknapbeurt gebruiken? Mijn ervaring was altijd goed na het bezoek van een coach. Ik had altijd tips, handvaten en inzichten gekregen die ik meenam en waardoor ik weer kon groeien en blij werd van mijn genomen stappen en persoonlijke ontwikkeling.

 

Heb jij ook behoefte aan een persoonlijke apk? Heb je er al een gehad, maar kan je eigenlijk een nieuwe opknapbeurt gebruiken? Ben ik de outdoor coach die je zoekt? Neem dan contact op!

Hartelijke groet, Maartje