Citroen

Anti-kanker voedingsmiddel CITROEN in het zonnetje 🌞 En wat voor een dit keer…
 
Vandaag: 🍋CITROEN 🍋
 
Vorige week bespraken we het superfood broccoli. Vandaag staat citroen in het zonnetje.
Leuk weetje:
Vroeger waren citroenen zo zeldzaam dat koningen ze als geschenk kregen. Ook namen marineschepen vroeger citroenen mee omdat ze hielpen tegen scheurbuik. Tegenwoordig krijgen ze nog steeds vers sap. Scheurbuik komt niet meer voor omdat we voldoende vitamine C binnenkrijgen.
 
Citroen helpt:
👉 Ontgift je lever
👉Neutraliseert urinezuur
👉Lost kalk op
👉 Als positief effect op pijnlijke gewrichten (een klacht die kan ontstaan tijdens je behandeling, zie receptje verderop)
👉Verlagen bloeddruk (er zijn tegenwoordig veel mensen met een hoge bloeddruk)
👉Versterken bloedvaten en gaan bloedingen tegen (handig tijdens chemo als wondjes minder snel genezen)
👉 Citroensap vernietigd bacteriën (malaria, cholera, difterie, tyfus), voor een frisse mond 😉
👉 De citroenschil bevat tangeretine. Dit helpt tegen hersenkwalen zoals Parkinson.
👉Citroen bevat ook rutine, wat helpt bij oogkwalen
👉Citroenen zijn energiebommen (aanrader als je een burn-out hebt of tegen overspannenheid aan zit)
👉Het bevat vele kankerwerende stoffen waaronder limoneen.
👉 En niet te vergeten, het is een handig schoonmaakhulpje in je huishouden.
 
🍋 Bevat de volgende bestanddelen:
Vitamines A, B1, B2, B6, B11, B12, C. Bioflavonoïden. Plantaardige stoffen: citroenzuur, hesperidine, diosmine, eriocitrine, d-limonene. Mineralen: calcium, kalium, koper, magnesium, mangaan, fosfor, en vezels. En essentiele oliën.
 
Werkt bij kanker:
🍋Een ander gezond bestanddeel is de stof limoneen, een krachtige antioxidant die de groei van kankertumoren bij dieren kan afremmen en zelfs kan stoppen, blijkt uit onderzoek. Limoneen kan in combinatie met de hierboven genoemde hesperetin bescherming bieden tegen verschillende vormen van kanker.
 
🍋Last van pijnlijke gewrichten? Zo kun je je klacht verlichten: -Zet de schil van twee citroenen in een pot en voeg vervolgens 500 ml olijfolie toe. -Sluit De pot en laat het voor twee weken staan. Na 2 weken is je geneeskrachtge olie klaar. – Doe wat van de helende olie op een schoon gaasje en plaats het op het pijnlijke gewricht, en dek het af met plastic(Eventueel vast tapen). De reden hiervoor is omdat plastic de olie niet absorbeert, het moet immers in de huid trekken.
-Doe dit in de avond en breng de nacht ermee door. In de ochtend zou je een grote opluchting kunnen voelen.
 
🍋Ook een veel gelezen tip is om citroen in te vriezen en de bevroren rasp te gebruiken in diverse drankjes of gerechten. Het schijnt zelfs dat de schil vd citroen volgens een nieuwe studie ook geweldig helpt tegen kanker. De studie toonde aan dat citroenschil 10 000 keer beter werkt dan Adriamycin (een chemodrug) en, nog belangrijker, het werkte tegen alle soorten kanker en was vooral effectief tegen prostaat-, darm, borst- en longkankercellen (aldus natuurtheek).
 
Mijn tips:
🍋Dagelijks een glas lauwwarm water met stukjes citroen (inclusief schil) is echt een aanrader. Ik drink het nog steeds geregeld. De ene dag water de andere dag met stukjes citroen. Even wennen, maar het is een grondige schoonmaak als start van je dag (dankzij vit. C en flavonoïden).
 
🍋Drink dit zodra je bent opgestaan. En start je ontbijt zo’n 10minuten tot een kwatiertje erna. Zodat de bestanddelen al goed opgenomen zijn in je lichaam. Darmen, nieren, lever en gal varen er wel bij. Het voorkomt bijvoorbeeld je eerste griepje/verhoudheid. Maar ook: het immuunsysteem, puistjes, constipatie, nierstenen, fybromyalgie, nagelgezondheid, spierpijn.
 
🍋Het mag duidelijk zijn, de citroen mag met recht, in het zonnetje gezet worden als super voedingsmiddel. Het kan je op zo ontzettend veel manieren ondersteunen in je gezondheid.
🍋Als je citroenschil of citroenrasp gebruikt voor bv een van bovenstaande tips, gebruik dan alleen een biologische citroen. Zodat je niet de pesticiden binnenkrijgt die op de schil van de citroen zit.
 
🍋Er is nog veel meer te vertellen over citroen. Maar ik heb ik het voornaamste met je gedeeld. Het gaat me om de bewustwording van voeding, dat wat je in je mond stopt en wat het voor je lichaam doet.
 
Eet smakelijk 🍴
Op jouw gezondheid,
Liefs Maartje