top anti-kanker broccoli

Top anti-kanker voedingsmiddel BROCCOLI in het zonnetje 🌞 En wat voor een…
 
Vandaag dus: 🥦BROCCOLI 🥦
 
Elke 2 weken ga ik een voedingsmiddel in het zonnetje zetten. Vandaag is dat broccoli. Er is nog zo weinig bekend over de werking van voedingsmiddelen bij/tegen kanker. Daarom vanaf heden elke 2 weken een nieuw voedingsmiddel. En met de aftrap van broccoli hebben we meteen een heel mooi product te pakken.
Broccoli helpt je:
👉Versterkt je immuunsysteem (deze verzwakt als je start met chemo, dus brengt het wat terug in balans)
👉Vermindert staar
👉Houd bloedvaten gezond
👉Gaat aangeboren afwijkingen tegen
👉Goed voor maag en darm(vezels). Zeker handig tijdens chemo als je verstopt raakt.
 
Bevat:
👉Sulfurafaan, Indolen, foliumzuur, vezels, calcium, vitamine c, luteoline/xeaxantine, vitamine k, flavonoïden, polyfenolen, betacaroteen.
 
Werkt bij kanker:
Broccoli blokkeert agressieve borstkanker.
1 op de 5 gevallen van borstkanker wordt beschouwd als triple-negatief (had ik ook), de meest agressieve vorm.
 
Maar een stofje dat in sommige kruiden (tijm, peterselie), en in bleekselderij en broccoli zit gaat uitzaaiingen tegen. Het stofje, luteoline, doet datgene wat chemo niet kan: het lokaliseert de kankercellen en voorkomt dat ze uitzaaien (volgens onderzoekers van Universiteit Missouri).
 
Triple negatieve borskankercellen heten zo omdat ze drie receptoren missen waaraan de hormonen die bij de behandeling gebruikt worden, zich kunnen binden. Vandaar dat oncologen veel agressievere behandelingen voorschrijven om uitzaaiing tegen te gaan.
 
De onderzoekers hebben nu ontdekt dat luteoline hetzelfde doet. In 1 experiment verhinderde de stof het uitzaaien van de triple-negatieve cellen naar de longen. In een andere studie hield de stof uitzaaiing door het hele lichaam tegen. Ook doodde de stof kankercellen.
Tot dusver is het onderzoek alleen bij dieren uitgevoerd, maar de onderzoekers hopen op groen licht om de komende jaren te testen bij kankerpatienten.
(BreatsCancer/DoveMedPress2017-09-19)
 
Mijn tips:
Je kan best zeggen dat broccoli een superfood is. Het bevat zoveel goede voedingsstoffen, daar kunnen weinig andere groentes tegenop. Is ook nog eens laag in caloriën (fijn als je wil afvallen).
Eet niet alleen de roosjes maar ook de steel. Je hoeft dus niets van de broccoli weg te gooien.

Ga niet als een malle elke dag broccoli eten. Vind je het lekker, dan kan je het een paar keer per week eten. Minder dol op? Dan gewoon 1x per week. Er zijn nog genoeg andere producten die zijn werking doen bij kanker.

Maar natuurlijk helpt het ook als je gezond bent preventief.
Er is nog veel meer te vertellen over broccoli. Maar hierbij heb ik het voornaamste met je gedeeld. Het gaat me om de bewustwording van voeding, dat wat je in je mond stopt en wat het voor je lichaam doet.
Eet smakelijk.