Meest gestelde vragen over een life coach of levenscoach

Life coaches, dat zijn toch geitenwollen sokken figuren?

Goede vraag. Toch is dit wel echt verleden tijd. Ik ben een vlotte coach, in hedendaagse kleding, die zich gemakkelijk aanpast aan een ander.

Doe je dan hetzelfde als een psycholoog?

Er is een groot verschil tussen wat een psycholoog doet in het dagelijks leven en wat een lifecoach precies doet. Een psycholoog duikt meer in het verleden en zoekt naar verklaringen waarom je zo bent zoals je bent, terwijl een coach zich meer op de praktijk richt. Zo werkt een coach bijvoorbeeld met oefeningen om dichterbij je gevoel te komen en om je in positieve zin te veranderen. Genezing is niet het doel en ziekte is niet het uitgangspunt van een coach.

Ga ik buiten dan leren om te wandelen?

Nee, we gaan al wandelend opdrachten uitvoeren. De opdrachten die we wandelend uitvoeren, zijn vergelijkbaar met de sessies die ik binnen organiseer. Het enige verschil tussen de wandelsessies en de sessies die binnenshuis plaatsvinden, is het feit dat de wandelsessies aangepast worden op de omgeving van de wandeltocht.

Ga ik buiten dan kilometers maken?

Ook niet. Elke wandeling en elke sessie is anders ingericht. De ene keer maken we een stevige wandeling, terwijl de situatie een andere keer vraagt om even stil te staan.

Weer zo'n zweverig type?

Dit is een misverstand. Coaching is niet zweverig. Ik daag je uit!

Ik vind het wel duur hoor....

Het optimaliseren van jouw kwaliteit van leven, je kracht, je passie en je talenten vraagt om een investering in jezelf. De vraag is, hoeveel ben jij het waard?

Is het ook iets voor mij?

Kijk op deze pagina of het iets voor jou kan zijn.